SPORTSPILATES - WHEN YOU ARE LOOKING FOR EXCELLENCE COMPETENCE & KNOWLEDGE.

THE ORIGINAL METHOD IN PILATES, COACHING AND TEACHING WITH ACADEMIC STANDARDS.

 

AND A GREAT SENSE OF HUMOR AND SELFDISTANCE.  

2019 sweden sportspilates ab

Please follow us, comment, disagree, agree and ask questions. 

webmap

HOME

ABOUT LIZ

PERSONAL TRAINING

GROUPTRAINING & COURSES

WORKSHOPS & EDUCATION

LECTURES & SEMINARS

THE BLOG

SHOP

BOOK HERE

We don´t beleive in NO PAIN, NO GAIN!

Vi tror på styrkan i kroppen och det vackra hos varje individ.

Vi tror på att ta hand om kroppen, älska våra kroppar och lyssna på våra kroppar! Alla är vackra, fantastiska och fantastiska.

 

Vi lever alla olika liv och behöver hålla i längden för att kunna leva det liv vi vill.

 

Och om du upplever smärta, är det information från din kropp, att något är fel. Vi kan hjälpa dig ta reda på vad din kropp berättar för dig. Och vår filosofi är att oavsett fråga så stärker vi våra kroppar med muskelmassa för att underlätta vardagen.

 

Ibland är det svårt och vi har studerat mycket och aldrig slutat söka kunskap. Men vi ger aldrig upp! Joe Pilates utvecklade sin metod så att du kan återvända till livet, och det är målet med vår utbildning. #returntolife

Grattis! Du vill börja träna.

Men hur gör du då? Vad passar dig bäst?

För att din träning ska lyckas bra, så har vi samlat några tips här.

De fem bästa tipsen!

1. Anpassa till den nivå du är och ta lagom stora steg, för att förändras.

2. Gör något du tycker om att göra. Träning är kanske inte alltid jättekul, men försök att hitta något som du i alla fall inte avskyr.

3. Hitta ett ställe nära dina vardagsrutiner, så blir det lättare

4. Unna dig bekväma träningskläder.

5. Börja inte banta samtidigt!! Du behöver all energi som du kan få!

PÅ VILKET SÄTT ÄR VI ANNORLUNDA? 

Sportspilates är för mångfald och för olika. Det finns så många olika människor och lika många smaker. Det är väl klart att man vill träna på olika sätt!

Vi skiljer oss från många genom såväl akademisk kompetens, som praktisk och handson erfarenhet.Elizabeth älskar att studera och läsa forskning, vilket påverkar Sportspilates verksamhet.

 VILKEN METOD ANVÄNDER VI OSS AV?

Sportspilates tränare har en stor verktygslåda med olika tekniker och behov. Tillsammans med dig sätter vi upp mål och vi väljer den teknik, som bäst lämpar sig. 

Naturligtvis ligger vår tyngd på originalmetoden i pilates. 

Fungerar verkligen pilates?

Ja, pilates fungerar som metod och i dess ursprungsform. 

Pilatesmetoden är gammal och namnet inte varumärkesskyddat, så därför går det idag att hitta många varianter på något som kallas pilates. 

Men, ja, rätt tillämpad och med uppföljning, samt anpassning är pilatesmetoden en otrolig metod som stämmer väl överens med modern forskning och idrotts- och fysioterapeutiska forskningsrön.

Som med all träning eller annan utveckling, krävs planering, uppföljning och anpassning för ett lyckat individuellt resultat. Originalmetoden i pilates har mycket att tillföra med sitt fokus på rygg-och nackhälsa, utvecklad kroppskännedom och stresshantering. 

Pilates mål är en stark kropp och knopp som klarar av vardagens påfrestningar och ändå har energi kvar efter jobbet, för fritidsaktiviteter, lek eller familj. Det är därför vi använder hashtaggen #returntolife

Antingen är du där och behöver vara engagerad i din hälsa för att behålla den, eller så pratar vi rehab och du behöver komma tillbaka dit.