HAMSA

Min introduktion till pilates var Elizabeths kurs på Uppsala Danscenter i slutet av 2012. Vid den här tiden hade jag sett pappa genomgå ett ryggskott, och jag ville hitta en bra träningsform för att stärka upp ryggen då jag inte ville genomlida samma smärta och rörelseförlust.

Det var genast något jag fastnade för i metoden. Jag kunde inte förklara det, och jag rörde mig förmodligen som en kratta på mattan, men trots detta kände jag mig bättre i kroppen efter varje pass. För första gången i mitt liv hade jag hittat "rätt" träningsform för mig. Jag har aldrig varit en person som gillar att röra sig.

Skolidrotten var ett av mina minst älskade ämnen i skolan, och kunde jag bara sitta still och läsa var jag nöjd. Men nu inser jag att jag bara aldrig lyckats hitta rätt förrän nu. Pilates har visat mig hur kul det är att röra på sig, och hur frigörande det är att kunna lita på sin kropp och veta att den är stark nog att klara av vardagen och annat skoj man vill prova på.

Det jag älskar med pilates är att du kan vara på vilken fysisk nivå som helst - metoden har ALLTID något att ge dig. Soffpotatis eller toppatlet, det spelar ingen roll - du kan alltid utmanas och förbättras. Min passion för pilates har lett mig till att resa runt och lära mig så mycket jag kan från så många tränare som möjligt, några exempel är MeJo Wiggin, Kathi Ross-Nash, Inelia Garcia, Alisa Wyatt, Junghee Won, Chris Robinson, Jerome Weinberg, Gloria Gasperi, Sonje Mayo...

Det jag mest gillar som tränare är när jag lyckas få en klient att hitta en annan nivå i sin träning. En djupare förståelse, en aha-upplevelse, och hur de sedan kan ta denna insikt för att få ut ännu mer av övningarna.